eTwinning 2011-12Οι μαθητές των μεγάλων τάξεων του Σχολείου μας συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό εκπ/κό πρόγραμμα eTwinning. Πρόκειται για μια δράσητης Ευρωπαϊκής Ένωσης στον τομέα της εκπαίδευσης και αποτελεί μια συνεργασία μακράς διάρκειας όπου τουλάχιστον δύο σχολεία από τουλάχιστον δύο Ευρωπαϊκές χώρες χρησιμοποιούν τις Τεχνολογίες Πληροφόρησης και Επικοινωνίας για να φέρουν εις πέρας μαζί μία παιδαγωγική δραστηριότητα. Οι μαθητές επικοινωνούν, συνεργάζονται, ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες και παράλληλα εργάζονται για την υλοποίηση ενός συγκεκριμένου εκπαιδευτικού σχεδίου. Ο τίτλος του σχεδίου που συμμετέχει το Σχολείο μας είναι: «Δείξε μου το Σχολείο σου» (Show me your school) Το σχολείο με το οποίο συνεργαζόμαστε βρίσκεται στη Δανία και είναι το UniversityCollegeSydL' reruddannelsenστην πόλη Έσμπιεργκ. Το σχέδιο εγκρίθηκε στις 9 Οκτωβρίου 2011.
Συνεργαζόμενα σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, Ελλάδα University College Syd Lreruddannelsen, Esbjerg, Δανία Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πέτρος Προβελέγγιος (Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου) Torben Kock(University College Syd L?reruddannelsen- Δανία)
Περιγραφή σχολικού σχεδίου Οι μαθητές εργάζονται με στόχο να παρουσιάσουν το σχολείο τους. Ερευνούν, συγκεντρώνουν πληροφορίες και υλικό. Γνωρίζουν καλύτερα το σχολείο τους, την ταυτότητα και την ιστορία του. Στη συνέχεια γνωρίζουν το σχολείο της άλλης χώρας, τον τρόπο λειτουργίας του και τη σχολική ζωή. Επικοινωνούν με τους μαθητές του συνεργαζόμενου σχολείου. Επίσης, έρχονται σε επαφή με τον πολιτισμό, τον τρόπο ζωής, τις συνήθειες και τις δραστηριότητες των παιδιών στη συνεργαζόμενη χώρα. Στόχοι:
Διάρθρωση του σχολικού σχεδίου Πρώτη φάση: Ας γνωρίσουμε ο ένας τον άλλο? Οι μαθητές των σχολείων ανταλλάσσουν κείμενα, φωτογραφίες, φυλλάδια, χάρτες, ζωγραφική προκειμένου να γνωριστούν μεταξύ τους και να παρουσιάσουν τον τόπο στον οποίο ζουν.
Δεύτερη φάση: Γνωρίζοντας καλύτερα το σχολείο μας
Τρίτη φάση: Γνωρίζουμε το συνεργαζόμενο σχολείο
Τέταρτη φάση: Κάνουμε φίλους Δημιουργούν φίλους με τους οποίους αλληλογραφούν και μαθαίνουν περισσότερα για τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό της άλλης χώρας.
Τεχνολογικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται:
|