Οι Ε και Στ τάξεις στην Άνω Σύρο
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Ε΄ και Στ΄ τάξεων επισκέφθηκαν το Λαογραφικό Μουσείο της Άνω Σύρου και ξεναγήθηκαν στη μεσαιωνική πολιτεία της Άνω Σύρου.
Κάλαντα του Λαζάρου στην Άνω Σύρο
Το Σάββατο 7 Απριλίου 2012 τα παιδιά του σχολείου, με την καθοδήγηση του κ.Νίκου Σολάρη, τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στις γειτονιές της Άνω Σύρου, κρατώντας τα Λαζαράκια που φτιάξαμε στο σχολείο. Οι δρόμοι του οικισμού γέμισαν με χαρούμενες παιδικές φωνές. Αναβιώσαμε ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια είχε χαθεί στην Άνω Σύρο.
Οι Α και Β τάξεις στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής
Την Πέμπτη 26 Απριλίου 2012 οι μαθήτριες και οι μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων επισκέφθηκαν το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής. Έμαθαν για τους κανόνες οδικής κυκλοφορίας, τη σωστή συμπεριφορά πεζών και οδηγών και οδήγησαν τα οχήματα του πάρκου.
Τα παραδοσιακά "Λαζαράκια" στο σχολείο
Την Τρίτη 3 Απριλίου 2012 φτιάξαμε στο σχολείο τα παραδοσιακά "Λαζαράκια" με τη βοήθεια του κ.Νίκου Σολάρη. Μαζί με τα Λαζαράκια θα πούμε τα κάλαντα το Σάββατο 7 Απριλίου στις γειτονιές της Άνω Σύρου. Θα αναβιώσουμε έτσι ένα έθιμο που τα τελευταία χρόνια έχει χαθεί.
Διαβάστε περισσότερα: Τα παραδοσιακά "Λαζαράκια" στο σχολείο