Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση για τα Γαλλικά

Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μου παιδιά, εύχομαι να είστε όλοι καλά και να μένετε σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο.

Σας στέλνω αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσω για την ηλεκτρονική τάξη των Γαλλικών, η οποία θα είναι και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας μεταξύ μας μέχρι να επιστρέψουμε πάλι με το καλό στις τάξεις μας.

Σας παρακαλώ πολύ να διαβάσετε προσεκτικά όλες τις παρακάτω διευκρινιστικές οδηγίες:

1) Όσοι από τους μαθητές έχετε ήδη εγγραφεί με λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μπορείτε να συνδεθείτε στην παρακάτω ηλεκτρονική τάξη:

https://eclass.sch.gr/courses/9290123102/ 

ΓΑΛΛΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (LE FRAN?AIS DU PRIMAIRE)

η οποία στις «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ» σας παραπέμπει ουσιαστικά στον παρακάτω σύνδεσμο της πλατφόρμας Edmodo, στην οποία θα βρείτε και όλο το υλικό με τις δραστηριότητες που έχω ετοιμάσει για εσάς:

https://edmo.do/j/xbgwdx 

κωδικός τάξης: rd8hdk         (ΓΑΛΛΙΚΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (LE FRAN?AIS DU PRIMAIRE)

2) Όσοι πάλι από τους μαθητές δεν έχετε ακόμα εγγραφεί με λογαριασμό στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, μπορείτε να συνδεθείτε κατευθείαν με το σύνδεσμο της πλατφόρμας Edmodo που αναφέρω ακριβώς από πάνω.

3) Όταν θα μπείτε όλοι οι μαθητές στην πλατφόρμα Edmodo θα σας ζητηθεί να εγγραφείτε. Συμπληρώνετε όλα τα απαιτούμενα πεδία («κουτάκια»). Κρατήστε κάπου γραμμένο και τον κωδικό σας για να μπορείτε να ξαναμπείτε στην ηλεκτρονική τάξη. Ιδιαίτερη προσοχή στο ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ: θα το συμπληρώσετε με την παρακάτω μορφή:

Όνομα, Επίθετο (μόνο τα τρία πρώτα γράμματα) και σε παρένθεση το διακριτικό του σχολείου σας και την τάξη: .π.χ Μαρία Παπ. (ΠΕ) ή (ΠΣΤ)

σημείωση: οι μαθητές της Ποσειδωνίας θα βάλουν στην παρένθεση (Π),

οι μαθητές της Βάρης θα βάλουν στην παρένθεση (Β),

οι μαθητές της Άνω Σύρου θα βάλουν στην παρένθεση (ΑΣ) και

οι μαθητές του 2ου Δημοτικού θα βάλουν στην παρένθεση (2)

-οι μαθητές της Ε?τάξης δίπλα στο σχολείο τους θα προσθέτουν ένα Ε

-οι μαθητές της ΣΤ?τάξης δίπλα στο σχολείο τους θα προσθέσουν ένα ΣΤ

Τέλος, για να μπορέσετε να μπείτε να παρακολουθήσετε τις δραστηριότητες της ηλεκτρονικής τάξης θα πρέπει να εγκρίνω την εγγραφή σας. Είναι τελείως τυπική διαδικασία, αλλά υποχρεωτική στη συγκεκριμένη πλατφόρμα.

 

4) Όταν τελικά συνδεθείτε στην πλατφόρμα του Edmodo θα δείτε μια σειρά από δραστηριότητες ποικίλης μορφής και για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ιδιαίτερη προσοχή στα εξής σημεία:

α) Οι αναρτήσεις ξεκινούν από τις 24/3/20 (4:21μμ), άρα οι πρώτες δραστηριότητες βρίσκονται στο κάτω μέρος της σελίδας, υπάρχει μια λογική σειρά, την οποία καλό θα ήταν να τηρήσετε.

β) Κάθε μαθητής  δουλεύει με το δικό του ρυθμό, επαναλαμβάνει ανά τακτά χρονικά διαστήματα την παρακολούθηση των βίντεο και κάνει τις αντίστοιχες δραστηριότητες. Στις περισσότερες από αυτές σας ζητώ να γράψετε την απάντησή σας σαν σχόλιο. Τα σχόλια βρίσκονται πάντα κάτω από την ανάρτηση στο κουτάκι που γράφει «Write a comment». Πάλι θα πρέπει να αναφέρεται το ΟΝΟΜΑ ΧΡΗΣΤΗ, όπως αναφέρεται στη νούμερο 3 οδηγία για να γνωρίζω κάθε φορά ποιος έχει απαντήσει στη δραστηριότητα.

γ) Σε κάποιες δραστηριότητες θα δείτε την εξής πρόταση:

«Η δραστηριότητα αυτή αφορά κυρίως τα παιδιά της ΣΤ’ δημοτικού. Ωστόσο όποιος θέλει από την Ε’ να συμμετέχει, μπορεί να το κάνει…..»

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι οι μαθητές της ΣΤ? θα πρέπει να ασχοληθούν με τη δραστηριότητα αυτή αλλά και αν κάποιος μαθητής της Ε? θέλει να δοκιμάσει να απαντήσει, μπορεί να το κάνει.

δ) Όταν υπάρχουν από εδώ και στο εξής καινούριες δραστηριότητες στη συγκεκριμένη πάντα πλατφόρμα, θα ενημερώνονται οι γονείς σας με ηλεκτρονικό μήνυμα από εμένα. Για οποιαδήποτε απορία υπάρχει, πάλι μπορείτε να μου τη στείλετε με τη βοήθεια των γονιών σας σε ηλεκτρονικό μήνυμα  και εγώ θα σας απαντήσω.

ε) Το e-mail επικοινωνίας με εμένα είναι το εξής: sofiachalk@sch.gr .

Πολύ σημαντικό όμως είναι να αναφέρετε το ονοματεπώνυμό σας, την τάξη και το σχολείο σας στο θέμα του ηλεκτρονικού μηνύματος.

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Άρθρα δημιουργήθηκαν 179

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω