Νέα Πρωτόκολλα Covid-19 για τα σχολεία

Σύμφωνα με οδηγίες του Υπουργείου Παιδείας, από την Τρίτη, 03 Μαΐου ισχύει το παρακάτω πρωτόκολλο κατά της πανδημίας covid19:

Α. Λειτουργία

  • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους χώρους του σχολείου
  • Οι μαθητές/τριες και οι εμβολιασμένοι/ες εκπαιδευτικοί δεν χρειάζεται να πραγματοποιούν προληπτικά αυτοδιαγνωστικούς ελέγχους (self test).
  • Οι μη εμβολιασμένοι/ες εκπαιδευτικοί θα διενεργούν προληπτικά 1 ράπιντ τεστ την εβδομάδα, με δική τους δαπάνη, έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη.

Β. Στενή επαφή με κρούσμα εντός σχολείου

Οι εμβολιασμένοι και μη μαθητές και εκπαιδευτικοί διενεργούν 2 σελφ τεστ (ημέρες 0-1 και 4) δωρεάν (θα διατίθενται από τα σχολεία) και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες. Το αποτέλεσμα των τεστ θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.

Γ. Στενή επαφή με κρούσαμε εκτός σχολείου

  • Οι εμβολιασμένοι μαθητές/τριες επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες. Το αποτέλεσμα των τεστ θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.
  • Οι μη εμβολιασμένοι μαθητές τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν σελφ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες. Το αποτέλεσμα των τεστ θα πρέπει να δηλώνεται στην πλατφόρμα edupass.
  • Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί επιστρέφουν κανονικά στο σχολείο, διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη και χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για 10 ημέρες.
  • Οι μη εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί τίθενται σε καραντίνα και διενεργούν ράπιντ τεστ την 5η ημέρα με δική τους δαπάνη προκειμένου να επιστρέψουν στο σχολείο. Μετά την 5η ημέρα, εφόσον το τεστ είναι αρνητικό και επιστρέψουν στο σχολείο, χρησιμοποιούν μάσκα υψηλής αναπνευστικής προστασίας (Ν95 ή ΚΝ95 ή FFP2) ή διπλή μάσκα για τουλάχιστον άλλες 5 ημέρες.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε εδώ: https://www.minedu.gov.gr/news/51986-29-04-22-nea-protokolla-covid-19-stin-ekpaidefsi

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Άρθρα δημιουργήθηκαν 186

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω