Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου συμμετέχει στη δράση RE-CYCLADES Schools, το οποίο οργανώνεται από το Δίκτυο Αειφόρων Νήσων ΔΑΦΝΗ, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Απάνω Μεριά και το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Σύρου Ερμούπολης (ΚΕΠΕΑ).
Το RE-CYCLADES Schools υλοποιείται στο πλαίσιο του έργου RE-CYCLADES και έχει ως στόχο την ανάδειξη της Διαλογής στην πηγή στα σχολεία, με σκοπό την αξιοποίηση των πλαστικών που θα συλλεχθούν για την δημιουργία νέων χρηστικών αντικειμένων.
Μέσω του προγράμματος, θα συλλέγονται πλαστικές συσκευασίες, οι οποίες θα αποθηκεύονται προσωρινά και σε συνεννόηση με την Κοιν.Σ.Επ. Απάνω Μεριά, θα μεταφερθούν στο εργαστήριο Precious Plastic Syros, όπου θα επεξεργαστούν.
Στο σχολείο μας τοποθετήθηκαν ήδη οι δύο κάδοι σε κοινόχρηστο χώρο.
Στον ένα κάδο μπορούν να συλλέγονται πλαστικά καπάκια με την ένδειξη 2 – HDPE
Στον άλλο κάδο θα συλλέγονται πλαστικές συσκευασίες (όπως δοχεία γιαουρτιού, μαργαρίνης, καλαμάκια και μπουκάλια κέτσαπ) με την ένδειξη 5 – PP
Όλα τα αντικείμενα θα πρέπει να είναι καθαρά χωρίς κανένα υπόλειμμα.
Στους κάδους αυτούς δεν μπορούμε να ρίχνουμε άλλες πλαστικες συσκευασίες.
Τα υλικά που θα συλλεχθούν θα μεταφερθούν στο εργαστήριο Precious Plastic Syros, όπου θα μετατραπούν σε χρηστικά αντικείμενα.