Οδηγίες για την τηλεκπαίδευση

Κανόνες για τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση μαθητών και μαθητριών δημοτικού σχολείου:

  • Καλό θα είναι κατά τη σύνδεση τα παιδιά να χρησιμοποιούν το μικρό τους όνομα και τα τρία πρώτα γράμματα του επιθέτου (π.χ. Κωνσταντίνος Φαρ) ώστε να είναι πιο εύκολη η διαδικασία αποδοχής των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς στα δωμάτια τηλεκπαίδευσης. Δεν χρειάζεται να συμπληρώνουν email.
  • Όταν εισέρχονται σε μια αίθουσα τηλεκπαίδευσης το μικρόφωνο και η κάμερα είναι πάντα κλειστά και ανοίγουν μόνο κατόπιν οδηγίας των εκπαιδευτικών.
  • Κατά τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης καλό θα είναι τα παιδιά να βρίσκονται σε ένα ήσυχο δωμάτιο, να κάθονται σε καρέκλα και τραπέζι  (όχι ξαπλωμένοι/ες στο κρεβάτι) και να χρησιμοποιούν ακουστικά (εφόσον είναι διαθέσιμα).
  • Οι μαθητές και οι μαθήτριες θα πρέπει να έχουν πάντα κοντά τους ότι χρησιμοποιούν και στο σχολείο (βιβλία, τετράδια, ξυσμένα μολύβια, γόμα κτλ), ώστε να μην χάνουν χρόνο να τα ψάχνουν στη διάρκεια των μαθημάτων.
  • Αν εμφανιστεί οποιοδήποτε τεχνικό πρόβλημα, μεμονωμένο ή γενικό, θα τηρούμε το ωρολόγιο πρόγραμμα της κάθε τάξης, οπότε τα παιδιά θα πρέπει να συνδέονται στην αίθουσα που αντιστοιχεί στην κάθε διδακτική ώρα σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου (ανεξάρτητα αν κάποια ώρα χάθηκε λόγω προβλήματος).

Καθόλη τη διάρκεια της τηλεκπαίδευσης θα είμαστε στη διάθεσής σας για τυχόν προβλήματα ή απορίες στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και το τηλέφωνο του σχολείου.

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Άρθρα δημιουργήθηκαν 186

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω