Webinar για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 11 Δεκμεβρίου 2020 η εκδήλωση για το Ασφαλές Διαδίκτυο για τα παιδιά που διοργάνωσε το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT του Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας.

Στην εκδήλωση που συμμετείχαν πάνω από εκατόν τριάντα γονείς και των τριών σχολείων και μεταξύ άλλων απεύθυνε χαιρετισμό η Υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη.

Η υπεύθυνη επικοινωνίας του Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου κ. Κατερίνα Ψαρουδάκη παρουσίασε τις αλλαγές στη χρήση του διαδικτύου λόγω της πανδημίας, στοιχεία από τις κλήσεις στη γραμμή βοήθειας Helpline 2106007686 για τη χρήση του διαδικτύου, τις επιπτώσεις από την υπερβολική χρήση καθώς και χρήσιμες συμβουλές και εργαλεία για την οριοθέτηση των παιδιών στη χρήση του διαδικτύου και των εφαρμογών του. Μετά το τέλος της παρουσίασης, η κ. Ψαρουδάκη απάντησε σε ερωτήσεις που υπέβαλαν οι γονείς.

Στη σελίδα https://saferinternet4kids.gr/ υπάρχει διαθέσιμο υλικό για τις εφαρμογές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι γονείς για έλεγχο της χρήσης του διαδικτύου από τα παιδιά, πληροφορίες για τις επιπτώσεις από τη χρήση από τα παιδιά διάφορων εφαρμογών, παιχνιδιών και κοινωνικών δικτύων, και πολλά άλλα.

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Άρθρα δημιουργήθηκαν 179

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω