Εκδήλωση για το Ασφαλές Διαδίκτυο

Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου, τα Ράλλεια Πειραματικά Δημοτικά Σχολεία Πειραιά, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου σε συνεργασία με το EUROPE DIRECT του Δήμου Ναυπλιέων και το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας διοργανώνουν την

Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 μ.μ.

ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση μέσω διαδικτύου (webinar) για γονείς, μαθητών και μαθητριών Δημοτικού Σχολείου, σχετικά με την:

 Ασφαλή Χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά.

Το Σχολείο μας συμμετέχει στο πλαίσιο της συνέργειας με εκπαιδευτικούς-πρεσβευτές της ευρωπαϊκής δράσης eTwinning.

Η ενημέρωση απευθύνεται κυρίως σε γονείς και κηδεμόνες μαθητών/τριών Τετάρτης (Δ΄), Πέμπτης (Ε΄) και Έκτης (Στ΄) Δημοτικού. Η παρουσίαση δεν θα είναι γενικού χαρακτήρα ενημέρωσης για το διαδίκτυο αλλά θα περιέχει οδηγίες χρήσης και θα αναλυθούν επίκαιρα θέματα όπως η προστασία των παιδιών από την υπερβολική ενασχόληση, η χρήση των κοινωνικών δικτύων και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν, οι κίνδυνοι που απορρέουν από την ενασχόληση με το online gaming, το πως μπορούμε να εγκαταστήσουμε γονικό έλεγχο στις συσκευές που χρησιμοποιεί το παιδί, η ενεργοποίηση της λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης στο YouTube κ.α.

Όποιος γονέας ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην ενημερωτική διάλεξη-παρουσίαση (webinar) θα πρέπει να συμπληρώσει την φόρμα συμμετοχής:

https://saferinternet4kids.gr/forms/webinar-9-12-2020/

Τις επόμενες ημέρες θα σταλεί στην προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e mail) o σύνδεσμος της τηλεδιάσκεψης. Ακολουθείται η συγκεκριμένη διαδικασία προκειμένου να διασφαλιστούν τα προσωπικά δεδομένα των συμμετεχόντων.

Για την καλύτερη οργάνωση της ενημερωτικής διάλεξης-παρουσίασης μέσω διαδικτύου (webinar) μπορείτε να υποβάλλετε εκ των προτέρων τυχόν ερωτήσεις ή θέματα στα οποία θα θέλατε να αναφερθούν οι ομιλητές στην παρακάτω φόρμα:

https://docs.google.com/document/d/10Nt81XbHn9HIDJUx6mKuX_xByWgyRctw1DYNtiQG3gA/edit?usp=sharing

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Άρθρα δημιουργήθηκαν 179

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω