Παραλαβή Εξοπλισμού

Το Δημοτικό Σχολείο Άνω Σύρου αποτελεί Κόμβο Έρευνας και Καινοτομίας για τον Επιστημονικό και Γλωσσικό Ακαδημαϊκό Γραμματισμό στη Βασική Εκπαίδευση και είναι συνεργαζόμενος φορέας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας στο πλαίσιο Έργου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.).

Στόχος του Έργου είναι η ανάπτυξη του επιστημονικού και γλωσσικού γραμματισμού σε μαθητές του δημοτικού σχολείου στο μάθημα των Φυσικών Επιστημών στη βάση του τρίπτυχου Γλώσσα – Επιστήμη -Κοινωνία. Επιδιώκεται, δηλαδή, οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας να διευρύνουν τον επιστημονικό τρόπο σκέψης τους, να μπορούν να διατυπώνουν λόγο γλωσσικά και επιστημονικά κατάλληλο για τα φυσικά φαινόμενα που τους περιβάλλουν και να ερμηνεύουν κριτικά τον επιστημονικό λόγο που παράγεται στο κοινωνικοπολιτισμικό πλαίσιο όπου ζουν και δρουν.

Ο στόχος αυτός πραγματοποιείται μέσω της διδακτικής αξιοποίησης του Εικονογραφημένου Λεξικού Φυσικής για το Σχολείο – Ε.Λε.Φυ.Σ. (www.elefys.gr). Στο πλαίσιο του Έργου, το σχολείο μας παρέλαβε καινούριο εξοπλισμό και πιο συγκεκριμένα έναν φορητό υπολογιστή για την καλύτερη δυνατή υλοποίηση των δράσεων του προγράμματος.

 

Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Άνω Σύρου
Άρθρα δημιουργήθηκαν 196

Σχετικά άρθρα

Ξεκινήστε να γράφετε τον όρο αναζήτηση επάνω και πατήστε enter για Αναζήτηση. Πατήστε ESC για ακύρωση.

Επιστροφή επάνω